1200 din za analizu hormona Štitne žlezde (T3,T4,TSH) u Poliklinici NS-LAB!

1200 din umesto redovne cene od 2000 din. za analizu hormona scarontitne žlezde (T3,T4,TSH) u Poliklinici NS-LAB Svetozara Miletića 24, Novi Sad!
ScaronTA VAM PORUČUJE ScaronTITNA ŽLEZDA Ne ignoriscaronite ove simptome.
Analiza hormona scarontitne je jedna od najtraženijih analiza u savremenoj medicine , a sada možete da uradite analizu sva tri hormona (T3,T4,TSH) za svega 999 din.
ScaronTITASTA (Tiroidna) žlezda je najveća endokrina žlezda u nascaronem organizmu. Ima izgled scarontita ili leptira i smescarontena je na prednjoj strani vrata, ispred duscaronnika, između krikoidne hrskavice i suprasternalne jame.Scarontitna žlezda stvara i sekretuje hormone tiroksin T4 i tironin T3 koji reguliscaronu metabolizam svih ostalih tkiva u telu. Parafolikularne ili C-ćelije luče hormone kalcitonin,koji učestvuje u homeostazi kalcijuma u organizmu.
Pravi uzroci poremećenog rada scarontitaste žlezde joscaron nisu dovoljno ispitani, ali se zna da nasledni faktor, hronična infekcija žlezde i stres predstavljaju ozbiljne faktore rizika.
Poznato je i da nedostatak joda onemogućava normalan rad scarontitnjače, pa ga treba unositi kroz ishranu. To znači da treba koristiti isključivo jodiranu so, morsku ribu spremljenu sa scaronto manje masnoće, scaronargarepu i brokoli.
Pojačano ili smanjeno lučenje hormona scarontitaste žlezde odražava se na rad srca, metabolizam, nervni sistem, a kod žena i na reproduktivnu sposobnost. Namirnice bogate jodom umanjuju rizik, dok ga stres povećava. Hormoni koje luči tiroida, scarontitasta žlezda, reguliscaronu mnoge procese u organizmu, poput telesne temperature, metabolizma, rada srca i funkcionisanja nervnog sistema.
Ovi hormoni takođe utiču i na izgled i kvalitet kože i kose. Sve to ovoj maloj žlezdi smescarontenoj na prednjoj strani vrata, između grkljana i ključne kosti, daje veliku ulogu u funkcionisanju nascaroneg organizma i zato je treba redovno kontrolisati.
Tiroidna žlezda luči dva glavna hormona ndash trijodtironin T3 i tiroksin T4, a problem nastaje zbog njihove premale ili prevelike proizvodnje. U oba slučaja dolazi do brojnih poremećaja u organizmu.Hipertireoza ili pojačano lučenje hormona scarontitaste žlezde manifestuje se kroz ubrzan puls, iznenadne napade i lupanje srca, učestale stolice, brzo i lako zamaranje, poremećaj u spavanju i mrscaronavljenje. Dok se pri pojačanom lučenju hormona javlja gubitak telesne težine i preosetljivost na toplotu, za hipotireozu, smanjeno lučenje hormona, karakteristična je prekomerna gojaznost i izrazita zimogrožljivost. Psihički problemi mogu da se jave u oba slučaja, a najčescaronće je reč o zaboravnosti koju okolina uoči mnogo pre nego obolela osoba.
Kako bi se organi čije su funkcije poremećene loscaronim radom tiroidne žlezde zascarontitili od trajnog oscarontećenja, neophodno je javiti se lekaru na vreme kako bi se uspostavila tačna dijagnoza. Da sa žlezdom nescaronto nije u redu, ustanovljava se pregledom krvi, na osnovu čega se utvrđuje nivo hormona (T3, T4, TSH).U slučaju da ova analiza ne daje sasvim jasnu sliku stanja, radi se ultrazvučni pregled koji može da pokaže da li se scarontitnjača možda uvećala ili na njoj ima izraslina u vidu čvorića.
Budući da do poremećaja u radu tiroidne žlezde mnogo čescaronće dolazi kod žena, one bi trebalo da budu znatno opreznije i da čescaronće idu na kontrole. To je naročito važno zbog činjenice da hipotireoza može negativno da se odrazi na menstrualni ciklus, plodnost i zdravlje bebe jer su tiroidni hormoni majke neophodni za pravilan razvoj ploda u prva tri meseca.
Nakon toga plod počinje sam da stvara hormone, za scaronta koristi jod uzet od majke, ali samo ukoliko ga ona ima dovoljno. I žene u menopauzi treba da obrate posebnu pažnju na simptome jer u tom periodu viscarone ne mogu da računaju na zascarontitno dejstvo polnih hormona.
_____________________________
 U saradnji sa Poscarontama Srbije uveli smo joscaron jedan način plaćanja (PostFin gde možete uplatiti VAUČERE svakim radnim danom kao i Subotom i Nedeljom (npr. poscaronte u Univerexportu do 20h) i to BEZ PROVIZIJE i bez popunjavanja uplatnice već samo na scaronalteru poscaronte predate poziv na broj sa uplatnice (PostFin broj)-vaučer Vam stiže na mail nakon uplate automatski za 10 min.)!

1200 din za analizu hormona Štitne žlezde (T3,T4,TSH) u Poliklinici NS-LAB!

Najbolji Grupni Popusti iz Svih Gradova

Kolektivna Grupna Kupovina

Snižene Cene Usluga i Robe

Popusti Popusti Popusti


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/web103/public_html/goon.php:70) in /home/web103/public_html/goon.php on line 184