Test intolerancije na gluten Igm i IgG antitela! Transglutenska antitela IgA i Transglutenska antitela IgG --Celijakija--

1.600 din umesto 3600 din. zaTest intolerancije na gluten Igm i IgG antitela! Transglutenska antitela IgA i Transglutenska antitela IgG u bdquoLin Lab Laboratorijirdquo Bulevar Cara Lazara 108, Novi Sad!
Test intolerancije na gluten Igm i IgG antitela! Transglutenska antitela IgA i Transglutenska antitela IgG
Test intolerancije na gluten
Transglutaminska antitela IgA
Transglutaminska antitela IgG
Nije potrebna najava
Celijakijaje autoimuna bolest koju karakteriscarone neprikladni imuni odgovor na gluten, protein koji se nalazi u pscaronenici i u srodnim žitaricama - raži i ječmu. Ova reakcija dovodi do upale tankog creva i do oscarontećenja i uniscarontenja resica koje oblažu unutrascaronnji zid creva. Resice su mali nabori tkiva koji povećavaju povrscaroninu creva i na taj način dozvoljavalju i omogućuju apsorpciju hranljivih materija, vitamina, minerala, tečnosti i elektrolita u organizam. Kod osoba oseljivih na gluten, organizam proizvodi antitela koja deluju protiv sastojaka crevnih resica. Onoliko dugo koliko je osoba izložena ovim proteinima, njegov organizam će proizvoditi ova antitela. Kada su crevne resice oscarontećene ili uniscarontene, organizam je znatno manje u stanju da apsorbuje hranu i tada počinje da razvija simptome vezane za neuhranjenost i loscaronu apsorpciju.
Dosadascaronnja istraživanja su pokazala da samo 10% onih koji boluju od celijakije imaju tipične simptome malapsorpcije. Oko 40% pacijanata ima smo neke od simptoma, a 33% nema simptome uopscaronte. Manifestovanje celijakije varira u zavisnosti od godina starosti, kao i od faze razvoja. Poscaronto su isti simptomi prisutni i kod raznih drugih bolesti, postavljanje dijagnoze za celijakiju može biti zanemarena ili odložena ndash nekad i godinama.
Znaci i simptomicelijakije uključuju sledeće:
bol u stomaku i grčevi
anemija uzrokovana nedostatkom gvožđa a koja ne odgovara na suplemente gvožđa
krvarenje
krv u stolici
bolovi u kostima i zglobovima
promene u zubnoj gleđi
dijareja (proliv)
umor
flatulencija
masna stolica, stolica jako neprijatnog mirisa
ranice u ustima
povraćanje
slabost
gubitak težine.
Neki od ovih simptoma se mogu naći i kod drugih oboljenja, uključujući i alergiju na hranu.
Deca sa celijakijom usporeno napreduju, rastu i razvijaju se, kasnije ulaze u pubertet i niskog su rasta. Odrasli sa celijakijom mogu da imaju problem sa neplodnoscaronću. Mnogo ljudi obolelih od celijakije imaju dermatitis herpetiformis, bolest koja izaziva svrab i plikove na koži. Takođe postoji povećan rizik za razvoj osteoporoze i crevnog limfoma ndash jedan oblik karcinoma.
Metoda za testiranje pacijentakoja se koristi u nascaronoj laboratoriji, kod kojih se sumnja na bolest celijakija, je najmanje invazivan pristup ndash određivanje antititela na tkivnu transglutaminazu u venskoj krvi pacijenta.
Od analiza je potrebno uraditi:
Transglutaminska antitela IgA
Transglutaminska antitela IgG.
Analze su visoko senzitivan marker za celijačnu bolest. Pozitivan nalaz bilo koje vrste antitela zahteva dalje ispitivanje pacijenta.
Medicinska laboratorija Lin Labu Novom Sadu prvenstveno je mikrobioloscaronka laboratorija, ali se u njoj rade i sve druge analize. Nalazi se na odličnoj lokaciji, na Limanu 4, preko puta kula.
Karakteristika ove medicinske laboratorije je činjenica da laboratoriju vodi i sa pacijentima radi lekar mikrobiolog. Samim tim, možete dobiti i konsultaciju i savet lekara za problem koji imate ili tumačenje rezultata. Osoblje je izuzetno ljubazno, a cilj im je da se pacijent prijatno oseća i rado ponovo dođe. Upravo zahvaljujući pažnji osoblja i njihovom odnosu prema pacijentima, čak i brisevi koji važe za bolne, ne bivaju neprijatni!
Cene u Lin Lab-u su najpopularnije u gradu. Pored toga, vrscarone se i analize koje retko koja laboratorija kod nas obavlja: Analiza bubrežnog kamenca, posle koje se pravi adekvatan lek (obavlja se jedino u ovoj laboratoriji) Urin, sputum na TBC (jedina privatna laboratorija u kojoj se obavlja) Pregled na dermatofite (grupu gljivica na koži) Urotest, gde se za 24 časa dobijaju rezultati na sve bakterije u urinu, sa kompletnim antibiogramom Hemokultura (pregled bakterija u krvi) Test intolerancije na hranu (iz krvi), gde dobijate spisak namirnica koje ne smete da jedete Dijagnoza infektivne mononukleoze za samo 10 minuta Ultra brza dijagnostika bakterijskih i virusnih infekcija Brza dijagnostika urinarne infekcije sa antibiogramom, u toku dana Najsigurnija dijagnostika hlamidije - PCR metodom putem urina Mogućnost provere spermograma, svakog dana, u toku celog dana. Joscaron jedna specifičnost ove medicinske laboratorije je da se antibiogram ne naplaćuje dodatno!
____________________________________
 U saradnji sa Poscarontama Srbije uveli smo joscaron jedan način plaćanja (PostFin gde možete uplatiti VAUČERE svakim radnim danom kao i Subotom i Nedeljom (npr. poscaronte u Univerexportu do 20h) i to BEZ PROVIZIJE i bez popunjavanja uplatnice već samo na scaronalteru poscaronte predate poziv na broj sa uplatnice (PostFin broj)-vaučer Vam stiže na mail nakon uplate automatski za 10 min.)!
____________________________________

Test intolerancije na gluten Igm i IgG antitela! Transglutenska antitela IgA i Transglutenska antitela IgG --Celijakija--

Najbolji Grupni Popusti iz Svih Gradova

Kolektivna Grupna Kupovina

Snižene Cene Usluga i Robe

Popusti Popusti Popusti


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/web103/public_html/goon.php:70) in /home/web103/public_html/goon.php on line 184