UVAC - Jednodnevni izlet - Polasci iz Beograda i Novog Sada 29.06.2019.

200 din. Vaučer kojim ostvarujete aranžman turističke agencije ldquoGlobus Toursrdquo,Dunavska 13, Novi Sad za putovanje u UVAC!
Jednodnevni izlet
UVAC
Polasci iz Beograda i Novog Sada
29.06.2019.
Reka Uvac je najduža pritoka Lima. Izvire na nadmorskoj visini od 560 metara. Dužina reke Uvac iznosi oko 120 kilometara. Obzirom na to da je Uvac planinska reka, njen hidroenergetski potencijal je iskoriscaronćen formiranjem tri brane, samim tim i tri vescarontačka jezera. To su Zlatarsko jezero ili Kokin Brod, Sjeničko ili Uvačko jezero i Radoinjsko jezero.
Beloglavi sup je simbol kanjona reke Uvac. Pre dvadeset godina ova retka vrsta je bila pred izumiranjem. Ovaj nebeski kralj koji ima raspon krila od 2,7 metara, od davnina krasi grb Srbije. Potpuno uživanje pogleda na meandre reke Uvac omogućava dolazak na vidikovac Molitva. Do skora je Uvac krio jednu veliku tajnu. Mescarontani ovog kraja su bili upoznati sa dve pećine, Ledničkom i Uscaronačkom.
Specijalni rezervat prirode ldquo Uvacrdquoje prirodno dobro od izuzetnog značaja. Nalazi se u jugozapadnoj Srbiji u okviru Starovlascaronko-rascaronke visije. Okružen je planinama Zlatar, Murtenica, Čemernica, Javor i Jadovnik. Zahvata povrscaroninu od 7453 hektara. Oko 2/3 rezervata se nalazi na teritoriji opscarontine Nova Varoscaron, dok se 1/3 trećina nalazi na teritoriji opscarontine Sjenica. Centralnu morfoloscaronku celinu rezervata predstavlja kanjonska dolina reke Uvac sa dolinama njenih pritoka. Posebna vrednost kanjonskih delova doline su ukljescaronteni meandri. Rtovi mendra u okolini sela Lopiže imaju relativnu visinu od oko 100m.
Ledena pećinaje veoma bogata pećinskim nakitom. Po obilju nakita ističu se prve tri dvorane Ledene pećine, deo Četvrte dvorane i Zapadna galerija. Najzastupljenija forma nakita su stubovi. Prostire se između kraja kaala sa stubovima, koji pripada Bezdani, i ulaza (u Ledenu pećinu) u kanjonu Uvca.
PROGRAM PUTOVANJA:
Polazak iz Novog Sada u 00:30h sa parkinga kod lokomotive, iz Beograda u 01:30h sa parking Kombank arene ndash severna strana kod lopte.Vožnja preko Gornjeg Milanovca, Čačka, Ivanjice uz kraću pauzu radi odmora i osveženja. Dolazak u Specijalni rezervat prirode ldquoUvacrdquo u jutarnjim časovima. Odlazak na Uvačko (Sjeničko) jezero. Odlazak do kampa odakle krećemo vožnju čamcima i posetu Ledene pećine. Splavarenje Uvačkim jezerom u dužini od oko 12-13 km, posmatranje beloglavih supova i drugih ptica. Obilazak pećine u dužini od oko 700 metara. U povratku odlazak na vidikovac ldquoMolitvardquo ili ldquoVeliki vrhrdquo odakle se pruža spektakularni pogled na kanjon Uvca. Po povratku slobodno vreme za odmor, scaronetnju, ručak u prirodi. Polazak u popodnevnim satima. Dolazak u Beograd i Novi Sad u vecernjim casovima.
CENA ARANŽMANA: Polazak iz Beograda: 2.500,00 RSD 
 Polazak iz Novog Sada: 3.000,00 RSD
ARANŽMAN OBUHVATA:
bull prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji
bull turistički pratilac puta za sve vreme izleta
bull Obilaske prema programu
bull Troscaronkove organizacije putovanja
ARANŽMAN NE OBUHVATA:
bullUlaznice za vožnju čamcima, ulaznicu za pećinu, odlazak na vidikovac 1.500,00 rsd po osobi - placaju se u agenciji prilikom prijave bull Individualne troscaronkove
U slucaju promena cena ulaznica Nacionalnog parka Uvac, agencija zadrzava pravo korekcija cena za aranzman
Kalkulacija je rađena na bazi 40 putnika.
Uz ovaj program važe svi Opscaronti uslovi putovanja agencije bdquoGLOBUS TURS PLUSrdquo- Novi Sad
INFORMACIJE I REZERVACIJE

UVAC - Jednodnevni izlet - Polasci iz Beograda i Novog Sada 29.06.2019.

Najbolji Grupni Popusti iz Svih Gradova

Kolektivna Grupna Kupovina

Snižene Cene Usluga i Robe

Popusti Popusti Popusti


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/web103/public_html/goon.php:70) in /home/web103/public_html/goon.php on line 184